Az eső, az eső

2013.05.23. 07:00

Arra készültem, hogy szerda lévén kiöntöm szívem minden búját, és megírom nektek, hogy milyen szörnyen bánnak mifelénk az egyszeri bevándorlóval. Pontosabba, hogyan bán el a Jóisten mindenkivel, aki ebben a régióban lakik. Ezt pedig az időjárásért felelős beosztottjai útján teszi. Ugyanis, két hétre borús, esős időt mondanak. De, a cseresznye az volt a torta tetején, hogy hétfőn munkaszüneti napon, amikor végre volt egy három napos hétvégénk, egy percre nem lehetett látni az eget. Egész nap esett az eső, nem túlzok, egész nap esett, hol szakadt, hol csak szitált, szemerkélt, pötyögött. Mikor, hogy tartotta úri kedve. A gyerekek megbolondultak, sehova nem tudtunk menni, teljesen használhatatlan nap volt. Persze, elhatározásom megvalósítása előtt, azaz ma reggel 3/4 9-kor kisütött a nap, de nem fűzök hozzá sok reményt, hogy délutánig kitart, persze a szél is fúj, nagyon.

Viszont kislányom elkezdett barátkozni az oviban, elkezdett barátságokat, játékokat kezdeményezni az óvónőkkel és a gyerekekkel is. Ennek egyik jele volt, hogy egyik nap megkérdezte tőlem, hogy aznap mit fognak csinálni az oviban. Mire azt találtam válaszolni, hogy kérdezze meg Anne-tól, az óvónőtől, így: Que-est ce qu'on fait aujourd'hui? (remélem, jól írtam le). Állítólag egész úton gyakorolta, de mikor éles lett a helyzet, persze zavarba jött, de Anna segített neki. Végül elmondta. Úgy gondolom, hogy ezzel egy fontos állomásra ért a nyelvi akklimatizáció tekintetében.

Én pedig szintén fontos állomásra érkeztem, ugyanis további órákat veszek Anna nyelvtanárától, így összesen 3 különböző módon fogok tudni gyakorolni. Valamint júliusban egy egy hónapos intenzív kurzust szeretnék csinálni Párizsban. Ami persze nekem lesz intenzív, mivel heti három alkalom lesz, alkalmanként 2 óra, délután öt után. De jó is lenne, egy igazi intenzív tanfolyam, két hétig, heti öt nap, napi 6 óra legalább!

Felébredtem.

A bejegyzés trackback címe:

https://herblay406.blog.hu/api/trackback/id/tr315312517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása