Ki tudja, mi lesz belőle

2013.06.13. 07:00

Mármint abból mi fog kisülni, hogy épp nem beteg senki (gyorsan lekopogom), de az idő változékony, igaz itt árvíz nincs, de néha nagy esők érkeznek. Azt sem tudom, hogy mi lesz abból, hogy múlt héten csütörtökön bementem a CAF-ba, éreklődni az ügyünkkel kapcsolatban. Egy kedves fekete hölgyhöz kerültem, aki nagyon segítőkész volt - Anna szerint a feketék általában pozitívan álnak hozzá a bevándorlókhoz, nekem ez a második ilyen jellegű tapasztalatom volt, és megerősítette Anna felvetését - elmondta, hogy legrosszabb esetben augusztusban kapjuk meg a pénzünket. Arra a kérdésemre, hogy kell-e még nekik bármilyen dokumentum a döntéshez határozott nemmel felelt, majd megjegyezte, hogy "Úristen, nagyon sok papírt látok beszkennelve a rendszerben!". Nem akartam neki mondani, hogy három etapban hordtam oda a könyvtárnyi dokumentumot kollegái kérésére. De remélem, ez már tényleg elég lesz.

Azt sem tudom, hogy a nyelvtanulás újabb fázisával mi lesz, mert Rita, akitől Skype órákat veszünk, épp balesetet szenvedett, aminek következtében nem tud órát tartani. Együttérzek vele, amolyan hátfájós, derékleszakadós, csigolya-arrébb-pöccintős esést sikerült produkálnia.

Kedden bejelentkeztem a Pole d'emploi-ba - munkaügyi központ - jövő keddre kaptam időpontot, ebből mi lesz, ki tudja?

Mit nem tudok még? Elég sok mindent, de azokat most nem sorolnám fel. Ja, igen, azt sem tudom még, hogy Iza június 28-i távozása után kire fogjuk bízni a gyerekeket, ha szükségünk lesz babysitterre. Izával nagyon elégedettek vagyunk, a gyerekek is nagyon szeretik, mi is kedveljük, de sajnos, haza kell mennie. Bár, tervei szerint visszatér, de már nem ösztöndíjasként, hanem itt szeretne élni egy darabig, amihez állandó munkát kell találnia, ezért az a fajta együttműködésünk, amely az elmúlt fél évben kialakult, nagy valószinűséggel nem lesz folytatható. Nagyon sajnáljuk mindnyájan.

Olvastuk a hazai árvízi híreket, nagyon szorítunk mindenkinek, remélem, hogy nagy drámák nem lesznek már, és viszonylag kis veszteséggel lesztek túl ezen a csapáson.

A bejegyzés trackback címe:

https://herblay406.blog.hu/api/trackback/id/tr465353590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása