A lakás

2012.12.06. 12:50

Anna elmondásával ellentétben a lakás, amit kibérelt, egyáltalán nem mondható sötétnek. Sőt, kifejezetten kellemes fényviszonyok uralkodnak benne. Herblay egy kisváros, huszonpár ezer lakosa van, nagyon tetszik, teljesen élhető, kellemes környezet van itt. Egyáltalán nem hiányzik a budapesti életérzés, persze tudom, ez még változhat. A lakás a bérleti szerződés szerint 48 nm, de jóval nagyobbnak tetszik, három szobából - két háló és egy nappali - egy előszobába épített konyhából, valamint a mellékhelyiségekből áll.A berendezés egyelőre szegényes, mivel nincs arra pénzünk, hogy mindent egyszerre vegyünk meg. A legfontosabb dolgok persze megvannak, de ez kevés, például a konyhai eszközök nem elegendőek, kell még sok apróságot venni. A nagyobb dolgok közül - a "szállóvendégekre" is tekintettel - legfontosabb egy kinyitható kanapé, amit december első két hetében veszünk meg valamikor. December elsején kinéztük, melyiket fogunk megvenni a helyi IKEA-ban, elég jót találtunk.

Talán nem is tudjátok, lehet, hogy csak mellékesen említettem meg, hogy itt a lakásokat üresen adják bérbe. Az üresen kifejezés jelen esetben azt jelenti, hogy tökéletesen üresen: falak, padló, nyílászárók, beépített konyhapult és a szaniterek. Semmi más nincs a lakásban. Tehát, egy vadonatúj háztartást kell itt felépítenünk. Az a pár dolog, amit elhoztunk otthonról, alapnak jó, de hosszú hónapokra nem lehet velük megoldani a mindennapokat, kell még mellé venni elég sok mindent.

Az előző bérlők megvételre felajánlottak egy nagy ruhásszekrényt és a gáztűzhelyet. Nem tartották magasra az árakat, és egyébként is egyszerűbb volt így, hogy Anna meg is vette tőlük. Mivel a ruháink rendszerezésére szolgáló tárolódobozok, rekeszek egyelőre nincsenek, ezért a kartondobozokból csináltam zoknitartó és cipőtartó polcokat, egy kis állványt a CD lejátszónak, valamint játéktartó dobozokat a gyerekszobába. Azt nem mondanám, hogy szép, de környezettudatosnak mindenképpen nevezhető a megoldás. Átmenetileg jó lesz, inspirált az a kiállítás is, ahol egyszer ilyen, papírból készült használati tárgyakat, bútorokat láttam, és professzionális tárgyakat mutatott be. Persze, nekem azt a színvonalat nem sikerült elérnem, de a célszerűségi szempontnak a tárgyaim megfelelnek.

Az első két hétben jobbára ismerkedtem a környezettel. Minden nap itthon vagyok a gyerekekkel, míg Anna dolgozik. Így jóval könnyebb, mint teljesen egyedül, az ezt megelőző hat hétben. A héten utánajártam a nyelvtanfolyamnak, de sajnos szeptemberben elindult az ez évre tervezett, értesítenek arról, hogy beiktatnak, vagy sem egy rendkívülit jövő év szeptembere előtt. Az pedig nagyon messze van.

Sebaj, lányunk ma tölti második napját az oviban, és ez nagy eredmény. Az oviról majd bővebben írok, mivel egészen más a felfogás vele kapcsolatban, mint otthon.

A következő bejegyzésben egy átlagos napunkról írok majd, jövő csütörtökön.

A bejegyzés trackback címe:

https://herblay406.blog.hu/api/trackback/id/tr34941742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása