Brutál

2013.07.18. 07:00

Kisfiúnkat, arra való tekintettel, hogy másfél-két hete Darth Vader-t megszégyenítő audio - tunning kiséretében veszi a levegőt, elvittük egy kiné respi-hez, ami talán légzési-gyógytornász névvel lenne leginkább nevezhető magyarul. Aki egy elég brutálisnak tűnő, de pár perces kezelés során gyakorlatilag kipréseli a páciensből a váladékot. Először fellazítja a tüdőben, majd kimasszírozza a torkon át. Annyira erőlködik közben a gyermek, hogy az arcán kis piros foltok keletkeznek, apró, elpattant hajszálerek nyomai. Viszont hatékonynak látszik, ezért nem csak múlt pénteken mentünk el, hanem ezen a hétfőn is, mivel a szakember azt javasolta. Majd, mivel hétfőn abban maradtunk, hogy kedden is elvisszük, ezért összesen háromszor voltunk ott. Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel, tényleg egy jó dolog ez a fajta "gyerekkínzás", legalábis a külső szemlélő annak láthatja.

Megérkezett hétfőn sógorom, Jozefa unokahúgommal, akit az első két nap kisfiúnk teljesen mellőzött, és ez Jozinak nagyon nagy csalódást okozott. Próbálom rávenni arra, hogy foglalja le a fiatalembert, egyelőre szerda délben volt az első sikerélménye, remélem, hogy ez enm szegi kedvét, és a hátralévő két és fél hetes itt tartózkodása során nem lesz teljesen frusztrált.

Kislányunk egyébként nagy élvezettel nyúzza az unokatesóját, aki ennek nem örül minden esetben, de én igen, addig sem nekem kell bevetnem magam. Ez, csak azért nehéz most nekem, mert megint fáj a derekam, hétfőn kezdődött. Hál' Istennek nem az a fajta, mint a múltkor volt, de a hétfő és keddi napjaim elég nyűgösek voltak.

Egyébként, amikor sógorom megérkezett, anyázva hívott a St. Lazare pályaudvarról, mivel a csilli-villi bankkártyáját nem fogadta el a jegyautomata, és az aprót sem volt hajlandó bevenni. Megértem az indulatát, sokat utazik, eddig mindenhol teljesen jól tudta használni, nem érthető, miért pont itt nem működik a kártya.

Mivel a nyár elkezdődött, ezért a gyerekek nagyrészt a játszótéren vannak, mi is. Aholis kislányom rendre a fekete gyerekekkel játszik, általában ő az egyik leghangosabb, állandóan sikítozva kergetőznek, közben nyomja a francia-halandzsa nyelvet, amit kialakított, amiben egyre több az értelmes szó és kifejezés. Arról különböző teóriáink vannak, hogy miért pont a fekete gyerekekkel van jóban, de bármi is az oka, valamiért a fehérekkel nem szeret játszani. Kedden konkrétan faképnél hagyta a két fehér kislányt, akik játszani szerettek volna vele. Persze, elég undokok itt a gyerekek néha, ha olyan gyerekkel találkoznak, aki nem beszéli jól a nyelvet.

Anna továbbra is számolja a napokat, persze én is így vagyok ezzel, már szervezzük az otthoni programjainkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://herblay406.blog.hu/api/trackback/id/tr405403217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alice in Wonderland 888 2013.07.18. 09:30:48

Szia KnockKnock!

Jobbulast a kicsinek! Milyen betegseg ez?

A kislanyod egy ev mulva tokeletesen beszel majd, az tuti! :)
Kitartas, mindjart nyaraltok!
Szep hetveget!

KnockKnock 2013.07.18. 14:13:15

Szia Karinette!

Semmi extra, egyszerűen benne maradt a váladék a tüszös mandulagyuszi, és a másik, szintén antibiotikummal kezelt megfázásos betegsége után. Nem tudja felköhögni és kiköpni, ezért kellett a kiné respi-hez menni. Folyamatosan úgy köhögött, mint egy vadkutya, ezért döntöttünk e mellett a megoldás mellett.
Igen, a leány miatt nem aggódom, nagyon jól elhelyezkedett az új közegében.

Alice in Wonderland 888 2013.07.20. 21:19:06

@KnockKnock: Azert ez nem semmi, biztosan nagyon fajhat is neki!
Szegenyke! Gyors javulast kivanok neki!

KnockKnock 2013.07.21. 09:29:55

Szia Karinette!

Biztos, hogy nem kellemes, viszont nagyon hatékony, és nem kell gyógyszerekkel tömni az eredményért, ami egy nagy előny. Nem vagyok gyógyszer, főleg nem antibiotikum párti. Amit lehet, azt ezek mellőzésével igyekszünk megoldani. Amit lehet. Persze, van, amit nem lehet másképp.
süti beállítások módosítása