Apám kedvenc válasza volt a címben idézett fiktív filmcím, amit arra a kérdésünkre válaszolt rendszeresen, ha meg szerettük volna tudni, hogy mi lesz aznap este a TV-ben. Amit gyerekként természetesen nem nézhettünk.

Szóval, újabb CAF körhöz értünk, és úgy érzem magam, mint akire visszanézett az a bizonyos, komoly látásbeli kihívásokkal küszködő férjezett hölgy. Ugyanis a CAF levelet küldött, hogy mégiscsak újabb dokumentumokra van szüksége. Hétfőn érkezett a levél, Anna aznapra és hétfőre is szabit vett ki, már két hete, hogy egy kicsit pihenhessen. Na, amikor hazaértem az oviból, ahol segítettem kb 1,5 órát a csoportban, a levél várt az asztalon. Itt volt Iza, kedvenc gyermekfelvigyázónk, aki épp elhagyni készül minket, de ez most mellékes. Pontosabban cseppet sem mellékes, nagyon is fontos, csak a téma szempontjából elhanyagolható. Az viszont semmiképpen nem elhanyagolandó, hogy itt volt, ugyanis Annán, és rajta kívül kisfiúnk is itt volt, akit azzal a lendülettel rá is bíztunk, mi pedig elmentünk ketten a CAF-be, azzal az elhatározással, hogy az asztalra csapunk. Teljesen belehergeltük magunkat a témába az odaúton. Amikor megérkeztünk, alig lézengett pár ügyfél az irodában, így hamar sorra kerültünk. Kiderült, hogy azért kérnek olyan dokumentumokat, amiket már leadtam, mert olvashatatlanul másolták le őket! Ez azért kiverte a biztosítékot. Persze, egy új igényük így is van: prezentáljak nekik vagy újféle, 3 nyelvű, vagy hiteles fordításban saját anyakönyvi kivonatot. Ezért ráuszítottam egyetlen nővéremet a budapesti anyakönyvi hivatalra. Aminek ő a legkevésbé sem örül, de megértette, hogy nekünk miért is annyira fontos ez a kérdés.

Sok rosszat el lehet mondani arról, hogy Magyarországon hogyan is megy a hivatali ügyintézés, de amit edig a CAF-nál tapasztalhattunk, az minden rémálmomat felülmúlja.

Amit postán küldtem nekik, azt állítólag nem kapták meg, félidőben párhuzamosan két külön ügyként futatták az ügyünket, egyiket Anna, másikat az én nevem alatt, két hónap alatt nem voltak képesek az előző körben kiküldeni egy hiánypótlást, most pedig kiderült, hogy képtelenek olvasható fénymásolatot készíteni, valamint most találják ki, hogy az én anyakönyvi kivonatomra is szükségük van. Ami a legszörnyűbb az egészben, hogy a helyiek szerint ez az eljárás teljesen megszokott, ebben semmi rendkívülit nem lát egy átlag francia. Az a közkeletű elképzelése az egyszeri polgárnak, hogy a CAF ilyen, mindenkit szívatnak.

Egyébként köszönjük kérdésed, jól vagyunk, a Pole d'emploi-ban két nagyon kedves sráccal volt egy beszélgetésem, akik el voltak hűlve, hogy milyen jól beszélem a nyelvet, persze, a viszonyítási alappal van szerintem nekik gondjuk, nem az én nyelvtudásom kiemelkedő, sőt. Mindenesetre megtudtam, hogy ha csak szeptembertől tudok dolgozni, akkor majd új időpontot kell kérnem, annak érdekében, hogy tudjanak segíteni, illetve elkezdték intézni a beiskolázásomat egy nyelvtanfolyamra, ahova ősztől járhatnék, és a színvonal magasabb, mint amit eddig tapasztaltam.

Az időjárás továbbra is hektikus, ma például arra keltünk, hogy szakad az eső, és egybefüggő vastag szürke felhőréteg takarja az eget. Majd délután egykor a nap szikrázón kisütött, és süt süt és azóta is csak süt, aminek eredménye olyan klíma, ami általában az esőerdei fajok szaporodásának kifejezetten kedvező. Ellenben, az európai népesség nagy eséllyel feldobja a bakancsot a 97%-os páratartalom, szikrázó napfény kombótól. Mi még kitartunk, ki tudja, meddig?

A bejegyzés trackback címe:

https://herblay406.blog.hu/api/trackback/id/tr145369017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alice in Wonderland 888 2013.06.21. 08:38:13

Szia KnockKnock,

nem egyszerű a kezdet velük, de utána jól lehet együttműködni...
Függ szerintem attól is, hova tartoztok.

Hogy haladsz a nyelvórákkal?

Szép hétvégét nektek, Karina

KnockKnock 2013.06.21. 09:01:21

@Karinette: Szia Karinette!

Nektek is kellemes hétvégét, bár az időjárás...
A nyelvórákkal halaok, bár a tanárunk most eltűnik egy hónapra, akitől Annával veszünk órákatr, a városi tanfolyam pedig jövő héten befejeződik, a vakációra való tekintettel. Ezért lesz megint egy kis belassulás, de most átdöccentem egy nagyobb akadályon, ezért épp nem vagyok kétségbeesve, hogy milyen lassan haladok. Persze, ehhez az is hozzájárul, hogy tényleg jobban megy már, több ügyet is elintéztem, és nagyjából értettem, amit nekem mondtak - persze vannak fehér foltok - valamint, viszonylag értelmes válaszokat sikerült, aránylag kevés nyelvtani hibával kiszuszákolnom magamból

Alice in Wonderland 888 2013.06.27. 12:46:16

@KnockKnock: Ügyes vagy! :)
Én is szeptemberben folytatom csak az órákat, de Rita szerint nem fogok sokat felejteni....:)Reméljük, igaza van, de én sem izgulok.
süti beállítások módosítása